Stress

Iedereen wil zich graag gelukkig en relaxed voelen, maar je bent vast wel eens in de situatie belandt waarin je takenlijst eindeloos lijkt, deadlines snel naderen en je merkt dat je denkt: ‘Men, Ik voel me zo gestrest, ik weet het niet meer!!’

Stress is niet noodzakelijk een ‘slecht’ iets. Zonder het briljante vermogen om stress te voelen, zou de mensheid het niet hebben overleefd. Stress is in de eerste plaats een fysieke reactie. Bij stress denkt het lichaam dat het wordt aangevallen en schakelt het over op ‘vecht of vlucht’ modus, waarbij een mix van hormonen en chemicaliën zoals adrenaline en cortisol worden vrijgegeven om het lichaam voor te bereiden op actie.

Door het vrijkomen van deze hormonen kunnen we reageren op een situatie. In onze moderne wereld kan de modus ‘vechten of vluchten’ ons nog steeds helpen gevaarlijke situaties te overleven, zoals snel reageren op een persoon die per ongeluk voor onze auto stapt door vol op de rem te gaan.

De uitdaging is echter wanneer ons lichaam in de stressmodus komt, zonder dat hier een directe aanleiding voor is. Dat je bij een gedachte over de toekomst of het verleden, of zonder enige aanleiding in een staat van stress terechtkomt. Dit kan leiden tot een onvermogen om ‘helder te denken’; een toestand die een grote belemmering is voor zowel je werk als- privéleven. Als je een langdurige periode van stress ervaart, kan dit schadelijk zijn voor je gezondheid en je levensgeluk.

The Spiritual Gym is erop gericht om je in periodes van stress te helpen de rust, inspiratie en energie te vinden die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Om je energie als het ware weer de juiste kant op te richten. Twijfel kan een groot onderdeel zijn van de stressgevoelens die je ervaart. Wanneer je rust vindt, ben je ook in staat om de keuzes te maken die passen bij jouw dromen en doelen. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op of boek een gratis mini consult.

Book a session