Healing

een energetische healing op alle niveaus 

Op het moment dat je heling ontvangt in je energetisch lichaam dan verandert er iets in het aansturingssysteem van je lichaam. Paden die gedachteloos en routineus werden  afgelopen worden afgesloten, nieuwe wegen openen zich. Dit kan soms al in een oogwenk geregeld worden. Op het moment dat je een inzicht verwerft dat voor een “aha” moment zorgt kan je soms zo overrompeld zijn dat alle weerstand voor een seconde verdwenen is. Het inzicht gaat dan verder dan een mentale realisatie, het zakt zo door alle lichamen heen en integreert en verankerd zich diep in je wezen. Op zo’n moment verander je voorgoed.

Niet elk inzicht of healing wordt zo makkelijk verworven of verwerkt. Vaak is de weg naar een nieuw inzicht of een open ontvangende houding best heel zwaar. Voordat we besluiten om een healer te bezoeken lopen we al maanden te zwoegen in ons eentje. We hopen dat het monster in de donkere krochten van onze ziel vanzelf weer verdwijnt. Maar het monster dat zich aandient is simpelweg aan de beurt om bekeken en verslagen te worden. En we kunnen er best een poosje voor weglopen, het overschreeuwen met leuke activiteiten en ons er niets van aantrekken, verdwijnen zal het niet. We zullen moed dienen te verzamelen, ons dapper om moeten draaien, het beest op de voorgrond uit nodigen en het in de bek kijken.  

Een sjamaan of een healer weet wel dat het monster uiteindelijk een vriend zal blijken te zijn en dat verborgen schatten op je wachten als de draak verslagen is. Voor wie nog niet bekend is met dergelijke processen kan het een onneembare drempel lijken te zijn. Daarom kijken we nu even samen.  

Je hebt besloten. Je staat stil en draait je om. Je nodigt het beest uit op de voorgrond. Misschien wel niet uit moed maar omdat het monster zo groot is geworden dat  je niet anders kan. De beweegreden maakt niet uit, je gaat het doen… dat is alles wat telt. Welke vorm het beest ook heeft, depressie, woede, verdriet, jaloezie, het gevoel te falen in het leven, de vorm van jouw grootste nachtmerrie… je nodigt het uit om op de voorgrond te komen. Je staakt het gevecht, al is het maar voor een paar minuten.  

Daar komt het monster uit de schaduw geslopen. Die afschuwelijke gedachten die je al zo lang probeert te onderdrukken, de nachtmerrie die je al zo lang in z’n greep houdt. Even ben je heel erg eerlijk en probeer je er niets anders van te maken dan het is. Waarschijnlijk ben je zo moegestreden dat je ook niet anders meer kan. Dit is vaak het moment dat je je neerlegt bij het ergst denkbare scenario. Je gaat het beest aanschouwen. Kom maar op.  

Het beest stapt nu in het licht en komt naar voren. Laat je verrassen door de vorm die het aan heeft genomen. Soms is het daadwerkelijk een draak die zich verheft en brult en vuurspuit, soms blijkt het een hele andere vorm te hebben. Laat het worden wat het worden wil en laat het brullen als het moet. Jij blijft erbij en aanschouwt en ondergaat. Dit soort momenten kunnen levensecht aanvoelen. Energetische sjamanen kunnen je hoofd inslaan met een bijl, monsters kunnen je kop van je romp scheuren, verdriet kan in alle hevigheid over je heen spoelen. Nu je zonder weerstand laat gebeuren wat er komt zal je merken dat je voor een korte periode compleet wordt overgenomen door dit gevoel. Hoe meer je dit kan laten zijn hoe meer het zuivert. Misschien brul je mee met de leeuw, misschien huil je al je verdriet eruit, misschien ben je stil en aanwezig, alles kan gebeuren en voor een seconde denk je dat dit nooit meer over zal gaan.  

Alles wat zich voluit zal mogen uiten en geen weerstand tegen komt op zijn pad zal zich vanzelf moe strijden. De draak spuwt zijn laatste vuur en wordt stil. Nu kan je het beest wat beter bekijken. Het is een schitterend wezen. Je kunt er zelfs me praten en het vragen stellen. Het zal ook niet meer zo overweldigend groot zijn nu het tot rust is gekomen. Het zwaarste deel ligt nu achter je.  

Misschien is de draak ook wel minder groot omdat jij gegroeid bent. Jij hebt moed getoond en dat is energetisch winst. Je hebt aan je karakter gebouwd, je hebt een stuk helden bewustzijn veroverd. Je kunt nu naar de moegestreden draak lopen en je hand op zijn kop leggen. Jullie zijn nu elkaars gelijken. En terwijl jullie naast elkaar even rusten merk je op dat de bevrijding toetreedt. Er komt rust in de situatie. Realisaties volgen elkaar vaak snel op in dit stadium. Je ziet in dat jij de draak zelf hebt gecreëerd door onbewust met een bepaalde situatie om te gaan. Nu er als vanzelf bewustzijn in de situatie treedt kan je vanuit je kern kijken naar wat je grootste angst leek te zijn. En vanuit bewustzijn kan je nu een weloverwogen nieuwe keuze maken. Je groeit opnieuw en de draak slinkt verder. Je ziet nu dat zit energetisch onderdeel van jezelf klaar is om te verdwijnen. Je laat het gaan. Je systeem heeft een blokkade opgeruimd. Je karakter is gegroeid. Je hebt je dapper getoond en zal daarvoor beloond worden. Deze vrijgekomen energie zal tienvoudig vrijkomen in je systeem.  

 Op fysiek vlak zal dit betekenen dat je dit oude zeer, dat opgeslagen lag in je cellen , nu het opgerakeld is in dit proces, nog opgeruimd moet worden. Het moet je systeem nog verlaten. Omdat je lijf achter je energetische lichaam aanloopt zal je gedurende een paar dagen extra last kunnen ervaren. Verdriet of boosheid kunnen nog een keer langskomen en je kan een korter lontje hebben dan normaal. Drink veel water en houdt rust. Als het stof is neergedaald zal je zien dat je lichter bent en weer vol inspiratie en goede moed. Het grootste cadeau zal zijn dat je weet dat je moedig bent. Je hebt naar jezelf durven kijken. Een taak die alleen ware krijgers op zich durven nemen. Je zal nooit meer dezelfde zijn.  

En dit is hoe we groeien als mens. Door onszelf onder ogen te komen, keer op keer.  

PS Als we nu deze vrijgekomen energie direct benutten door er een Perfect Manifestation tegenaan te gooien kunnen we helemaal meters maken.  

Daarover meer in mijn volgende blog.