Een fenomeen in opkomst is de vrouwencirkel. Het is een beweging die we eerder een revival kunnen noemen. Het samenkomen van vrouwen om te verbinden, kennis over te dragen, te leren, te zingen, te vieren en te groeien is zo oud als de mensheid. In onze westerse wereld is dit lange tijd naar de achtergrond verdwenen maar de vrouwencirkel is terug van weggeweest.

Op een moderne en aantrekkelijke wijze worden oude rituelen en gebruiken weer in gebruik genomen. Vrouwen leren hun eigen vrouwelijke creatiekracht weer in ere herstellen. Er ontstaat ruimte waarin zusterliefde en zelfliefde centraal staat.

Binnen de heilige ruimte van de vrouwencirkel wordt je uitsluitend gespiegeld door vrouwen die hun vrouwelijkheid op geheel eigen wijze belichamen en dit graag met je delen. Er is veel ruimte voor ceremonie en ritueel omdat we het belang daarvan erkennen. Er wordt intuïtief gehandeld en het gevoel krijgt ruim baan. We zijn eerlijk, recht door zee en houden elkaar hoog. We geven en ontvangen met open armen. We durven klein te zijn maar kennen onze waarde. We durven groots te dromen maar laten het ego buiten beschouwing. We weten dat we een ander iets kunnen leren en zijn zelf ook nooit uitgeleerd. We stellen ons open voor elkaar. We zijn leraar en leerling in één.

Vrouwencirkels kunnen elke vorm aannemen die je wenst, al naar gelang je behoefte. Met een groep vrouwen committeer je je aan de cirkel en komt je op gezette tijden samen. De cirkel kan elk thema hebben dat je wenst.Je kan samen zingen, dansen, rituelen uitvoeren, studeren of kennis overdragen. De verbinding die ontstaat is vaak heel bijzonder. Wederzijds respect en openheid zorgen voor een diepe connectie met elkaar en met jezelf.

Voel jij ook de behoefte om je onder te dompelen in het gezelschap van je zusters voor wederzijdse ontwikkeling en plezier? 

In mijn zusterformatie Goddess Retreat 4 Women organiseer ik deze maand een 4 daagse cirkel met als thema:

VOLLE POTENTIEEL

In Augustus komen we gedurende een lang weekend samen op Landgoed Mariahoeve te Papenvoort voor een magische cirkel waar het ontwaken van ons volle potentieel centraal staat. 

Vier dagen zullen gevuld zijn met gouden kansen om te groeien en te verbinden. We hebben een programma hebben dat zowel toegankelijk als uitdagend is. Naast het vaste groepsprogramma zijn er extra workshops, ochtend meditaties, natuurwandelingen en yoga lessen. Je kunt dus voluit gaan of meer tijd reserveren voor rust  en ontspanning.

De effecten van deze prachtige godinnen cirkels zijn diepgaand. Je zult een beter begrip krijgen van wie je bent, waar je heengaat en wat mogelijk is. Je innerlijke godin ontwaakt en ontwikkelt, je vind inspiratie en zusterschap, en gaat naar huis opgeladen, onderwezen, gegroeid en met elkaar verbonden. 

Gedurende het weekend worden er verschillende meditaties, workshops, sessies en ceremonies gehouden. We gaan genieten van heerlijk vegetarisch eten, een natuurlijke omgeving en elkaars verrijkende gezelschap. 

Samen met 3 zusters met een gedeelde visie is dit 4 daags evenement op poten gezet om onze zusters kennis te laten maken met de vrouwencirkel en hun eigen volle potentieel. We nemen 15 andere vrouwen mee op sleeptouw naar nieuwe visies op henzelf, hun lichaam en het leven. In een afgezonderde zetting kunnen we diepgaand ervaren wat vrouwen samen tot stand kunnen brengen. Een bekrachtigende ervaring waarvan de nawerking nog tot maanden later voelbaar zal zijn. 

Kijk voor meer informatie op:  https://goddessretreat4women.webnode.nl