Energie

Alles is energie. Zelfs een baksteen is energie, zij het in hele dichte vorm. Achter elke boom, zee, huis of kind zit een energetisch plan wat ervoor zorgt dat de boom, de zee, het huis of het kind de vorm krijgt die het moet hebben. We kunnen het voelen ook want ieder huis voelt anders net als ieder mens ook zijn hele eigen energie heeft.

We zijn vaak geneigd om onze omstandigheden verantwoordelijk te maken voor onze energie. Dat lijkt ook heel erg logisch.  Ik voel me goed want ik heb vakantie. Ik voel me niet fijn want mijn relatie is net uit. Zo gezien lijkt het alsof wij maar een beetje mazzel moeten hebben met onze omstandigheden. Als we zorgen dat alles om ons heen goed geregeld is dan komt het met onze energie ook wel goed… dan voelen we ons vanzelf lekker.

In werkelijkheid werkt het andersom. Als we zorgen dat we energetisch op het juiste spoor zitten dan loopt ons hele leven daar vanzelf achteraan. We kunnen leren om ons energieveld schoon te houden en van daaruit intenties de wereld in te sturen om ons leven te richten en vorm te geven. Als we dat goed leren beheersen noemen we dat manifesteren. We zijn dan niet langere reactief op de wereld om ons heen maar vormen die wereld zodat die past bij onze wensen en verlangens.

Soms proberen we dit uit maar lijkt het niet te werken. We willen afvallen maar er komt juist een paar kilo bij. We vragen steeds om geld maar er komt niks naar ons toe. Ook dit heeft met energetisch afstemmen te maken. Energetische blokkades of verstoppingen kunnen ervoor zorgen dat je, ondanks je goeie bedoelingen, precies het tegenovergestelde in werking zet. Als je er diep van overtuigd bent dat geld alleen na hard werken te verkrijgen is sluit je je energetisch af voor financiële meevallers die heel makkelijk op je pad kunnen komen. Het zal je verbazen hoe snel de zaken kunnen veranderen als je je zo’n programma opruimt en er een juiste manifestatie voor in de plaats zet.

Ik vind het heel belangrijk dat je zelf met energie leert werken. Daarom geef ik je tijdens een sessie ook altijd wat persoonlijke handvaten om mee aan de slag te gaan. Je leert zo steeds beter om te voelen, te healen, te dromen en te manifesteren. Het leven blijft een bijzondere aangelegenheid. We hebben er soms geen enkele invloed op want de dood zal altijd onderdeel blijven van het leven, net als ziekte en verlies en verdriet. Toch zijn we minder een speelbal van de omstandigheden dan je misschien zou denken. Met de juiste intenties baan je een pad voor je uit waarin gemak en plezier en overvloed je vaste reisgenoten zijn.

Energie is een even belangrijk als veelomvattend als vaag onderwerp. Want zo groot en zo onzichtbaar, zo bepalend en zo makkelijk te veronachtzamen. En zo ongrijpbaar ook. Toch loont het enorm om jezelf energetisch in kaart te brengen en daar mee te leren werken.  Als we leren voelen en leren te sturen dan verloopt ons hele leven makkelijker. Ik leer je graag hoe dat moet.