Burn-out

Opgebrand, vermoeid, emotioneel uitgeblust. Een voor een termen die gebruikt worden om een van de meest voorkomende ‘ziektes’ van deze tijd te beschrijven, namelijk: een burn-out.

The Spiritual Gym is er voor iedereen die vermoedt dat als er nu niet aan de rem getrokken wordt, het misschien wel tot een langdurige burn-out komt.
Je wilt vrolijk zijn, je energiek voelen, je gelukkig en zorgeloos voelen, maar het lukt gewoon even niet meer.

Een burn-out wil zeggen dat je er zowel mentaal als fysiek helemaal doorheen zit. Je kunt geen gat meer in een pakje boter slaan en nadenken, waarover dan ook, is je teveel. Toch hoeft het niet zo ver te komen en zijn er eindeloos veel manieren om te voorkomen dat je ook daadwerkelijk in een burn-out beland. De tijd van ‘een beetje stress’ tot aan een burn out verloopt namelijk in fases. In welke fase jij je ook bevindt, er is een weg uit.

  1. Een beetje stress, er is nog niet zoveel aan de hand
  2. De stress wordt chronisch, je ondervindt hierdoor fysieke klachten
  3. Stress slaat om in overspannenheid
  4. Overspannenheid slaat om in een burn-out

Hoe voorkom je een burn-out?

Een burn-out begint vaak met stress. Op zichzelf hoeft stress niet slecht te zijn, want het kan er ook een tijd voor zorgen dat je juist beter presteert en meer voor elkaar krijgt. Op het moment dat dit omslaat in fysieke klachten zoals: slapeloosheid, paniek en oververmoeidheid omdat het allemaal toch iets teveel wordt, is het tijd om er iets aan te doen. Een burnout voorkomen is beter dan genezen en leren omgaan met stress is hier een belangrijke stap in.

Wanneer je weet hoe je kunt omgaan met stress, kun je leren om het voor je te laten werken in plaats van tegen je. We zijn gewend om te lang door te lopen met klachten die eigenlijk, door er wat aandacht aan te besteden, in een aantal sessies onder controle te krijgen zijn.

Als coach ga ik samen met jou de energie opzoeken die ervoor gaat zorgen dat je weer in de juiste flow terecht komt. Hierdoor zal je het gevoel dat je de wereld aan kunt, weer terugvinden en ervaren. We onderzoeken waar de stress vandaan komt, waar emotionele blokkades zitten en lossen deze op. Ik ga je helpen om weer te kunnen stralen!

Meer informatie?