Niet iedereen heeft ervaring met coaching. Manifesteren en Co-Creatie zijn vaak nog onduidelijke begrippen. Ik heb gemerkt dat het voor velen een spannende aangelegenheid is. Wie heb je dan precies voor je? Waar ga je het dan over hebben? Gaat dat wel goed allemaal?

Voor iedereen die wil weten hoe het er bij mij in The Spiritual Gym aan toe gaat heb ik een paar stappen op een rijtje gezet. Een coachtraject is altijd heel persoonlijk en verschild van mens tot mens.

Stappen van het Coachtraject

7 stappen
Kennismaking, je hart luchten
We beginnen met praten over doel en wens
Kleine oefening die je meteen verder helpt en ontspanning brengt in jouw situatie.

2e sessie
We kijken terug op sessie 1. Hoe is het gegaan in de praktijk? We gaan verder met het doel en jouw wens voor het traject. Je merkt dat er al lucht in de situatie zit. We gaan verder met dit uitbouwen. Je krijgt een opdracht mee die bijv jouw wens verder in kaart brengt.

3e sessie
Reflecteren op hoe het gaat. Aan de hand van de uitgevoerde opdracht verder in op wens/doel. Evt belemmeringen doemen op, daar gaan we mee aan de slag. Jij leert de oplossingen uit jezelf te halen. Dit oefenen we aan de hand van een voorbeeld uit jouw praktijk. Je krijgt een oefening mee om dit in de komende weken te experimenteren met je nieuwe kennis.

4e sessie
Reflecteren. We bespreken het verloop en het resultaat van jouw oefening. We scherpen dat aan, wat kan beter, hoe kan het makkelijker? Ik help je daarbij je eigen antwoorden te vinden. Je vertrouwen in je eigen weten groeit. We gaan nog meer diepte aanbrengen in jouw wens. We oefenen met manifesteren. Dit ga je zelf ook weer verder oefenen in de tussenliggende weken. Het is nog nieuw en spannend maar je voelt ook dat de flow op gang begint te komen.

5e sessie
we bespreken de resultaten van het manifesteren. We hebben veel aan de input die we daardoor verkrijgen. Waar ging het goed, waar kon het beter. Je begint al je eigen bewijs te verzamelen dat deze nieuwe kennis werkt. Ej raakt enthousiast, voelt dat je beter weet wie je bent en wat je mogelijkheden zijn. Nu gaan we aan wat grotere manifestaties denken.

Etc.etc..

Geen gesprek is hetzelfde, geen traject te voorspellen. Maar in grote lijnen geeft dit een aardig idee van wat je van een coachtraject kan verwachten. Heel rustig en tegelijkertijd met een duidelijk tempo gaan we kleine veranderingen aanbrengen in hoe je tegenover het leven staat. En heel rustig maar onvermijdelijk beginnen de dingen in beweging te komen. Op jouw commando als het ware. Dat is een hele fijne realisatie. Heel bekrachtigend. Je leert echt zaken die je leven veranderen. En het zal makkelijk zijn en leuk. En soms ook pittig. Maar altijd waardevol. Je krijgt grip op het leven. En dat voelt heel erg fijn.